God råd til hvordan du kommer af med sorte rande under øjnene

God råd til hvordan du kommer af med sorte rande under øjnene

Tip til mørke rande under øjnene


Der er mange årsager til at du får mørke rande under øjnene, men der er som regel noget man kan gøre for enten at dække dem eller helt komme af med dem.
Er du født med sorte rande under øjnene?
Desværre kan sorte rande ligge i dine gener, har du siden du var barn altid været mørk under øjnene er der noget der tyder på at de vigtige blodårer som ligger under øjnene er større hos dig end hos andre. Du skal øve dig i at dække dem.
Er de mørke rande opstået senere i livet?
Er de mørke rande blevet tydeligere med alderen kan de tyde på der er noget du selv kan gøre, sorte rande kan komme i forbindelse med søvnmangel vitaminmangel, rygning, alkohol, dårlig fordøjelse eller for lidt motion.


Hvad kan du selv gøre for at fjerne de sorte rande?


Arbejd de sorte rande væk Indefra
Søvn - Sørg for at få en ordentlig nats søvn, søvnen er generelt vigtig for hele vores krop og får du ikke nok søvn, vil det også forværre dine mørke rande.
Virker kroppen som den skal? Problemer med fordøjelsen kan også vise sig ved sorte rande, hvis kroppen ikke kan komme af med affaldsstoffer kan det bla. Vise sig ved sorte rande, men også uren hud eller cellulitis. Kig derfor din kost efter, får du fibre nok? Motion er også godt til at holde kroppen i gang sørg for at dyrke 30 min. Motion hver dag og det vil have positiv indvirkning på ikke bare din fordøjelse med dit velbefindende i det hele taget.
Har du allergi? Hævede øjne og mørke rande kan også være et tegn på allergi, lægen kan let teste om du skulle være allergisk.
Væske er generelt det vigtigeste for at vores krop er velfungerende og når det kommer til sorte rande er her heller ingen undtagelse. Uanset hvad, så vil det gavne dig at drikke 1½-2 L. vand om dagen.
Stop med at ryge! Ryging er ikke godt for noget, og slet ikke for blodgennemstrømningen. Vi ved alle godt at rygning er skidt for hele vores krop. Men når vi snakker ansigtet vil rygning være medvirkende til tidlig fremkomst af rynker, en mat hudtone og mørke rande, simpelthen fordi at blodgennemstrømningen bliver hæmmet af partiklerne i nikotinen som binder ilt og dermed forhindrer den en del af den ilt som skulle give energi til vores celler i at komme frem og dermed nedsætter man cellernes naturlige evne til at genopbygge sig selv. Så her er endnu en grund til at stoppe med at ryge.
Salt - Alt med måde, salt er vigtigt, men får vi for meget, binder det væsken i kroppen som kan sætte sig mange steder, et af stederne er ved øjnene som kan ses som hævelser eller poser.
Når vi har styr på kroppen, kan vi hjælpe lidt til udefra
Makeup - Dæk de mørke rande – Inden vi kan se effekten fra vores nye livsstil med sund kost motion, ingen rygning og en god nats søvn, så kan vi heldigvis dække randene med en god makeup. Find en god concealer, highlighter eller dækstift som du nemt kan styre. Om det skal være en stift eller flydende er op til dig og hvad du finder nemmest. Et hint er at gå efter et produkt som er en anelse lysere end din egen hudtone og den Foundation som du bruger. 
Du må ikke klø for meget, er allergi årsag til dine rande, så prøv at lade være med at gnide for meget, det kan ødelægge de små blodkar og give blodsprængninger. I perioder hvor allergien er rigtig slem kan det være en god ide at skylle øjnene med sterilt saltvand (ligesom de små ampuller man køber mod forkælelse) og bruge solbrille.

Koldt på - Prøv at afkøle øjenomgivelserne en gang om dagen, det kan få de små blodkar til at trække sig sammen og gøre dem mindre tydelige. Om du bruger agurkeskiver, kolde kamille te-poser, eller en maske til formålet er lige meget. Du kan også sætte din øjencreme i køleskabet så den er afkølet nå du bruger den, å forlænger du også holdbarheden.


Øjencremer udviklet til formålet kan være en rigtig god ide, der findes mange produkter på markedet som kan fremme blodcirkulationen. Og sammen med en let massage kan du afhjælpe de sorte rande.

oprettet d. under Hudpleje


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar