Få bløde fødder uden hård hud

Få bløde fødder uden hård hud

Måske har du allerede fundet sandalerne frem og glæder dig til at få luftet tæerne i forårssolen, men hvordan ser fødderne ud? Trænger de til lidt ekstra pleje efter en hel vinter indelukket i sko og strømper.

Slut med fodbad, fil og pimpesten

For de fleste er det helt naturligt at starte føddernes sommerforberedelse med et dejligt varmt fodbad med efterfølgende filen for at fjerne det tykke hårde hud. Men det bliver bare aldrig rigtig godt.

At file hud af fødderne fjerner måske huden til at starte med, men det gør kun ondt værre på sigt og stimulerer huden til at danne mere hård hud. Og huden har ikke godt af at blive opløst i for meget vand. Så det er en anden vej, du skal gå.

Opblød den hårde hud med fodcreme

Du skal have blødgjort og opløst den hårde hud på anden vis, og det er ved at bruge en god creme, der indeholder en meget højt andel carbamid eller urea, som det hedder på indholdsfortegnelsen. Smør dine fødder ind mindst en, men gerne to gange om dagen og gerne efter du har været i bad.

Vigtige ingredienser som dine fødder vil elske

 

 • Vigtige blødgørende olier som tilfører fugt, kokosolie og mineralolie er de bedste til hård hud
 • ARNICA BLOMST EKSTRAKT stimulere og fremmer blodomløbet og forbedrer hudens elasticitet.
 • CAMPHOR har en opfriskende, anticeptisk og svalende effekt. Desuden virker kamfer som en blødgører og vil hurtigt lindre hævede og trætte fødder.
 • MENTHOL køler og forfrisker huden samt modvirker dårlig lugt fra sved
 • Naturlige fugtgivere, såsom UREA, SALTE FRA MÆLKESYRER og ALLANTOIN som fremme optagelsen af og hudens evne til at holde på fugtigheden.

 

En køkkensvamp kan blive din bedste ven

Dernæst når du lige har været i bad kan du forsigtigt med den grove side af en køkkensvamp skrubbe døde hudceller af.

Hvis du er meget hårdt plaget, kan det være en god idé at få en tid hos en fodterapeut og få hjælp til at starte med.

Så helt SLUT med fodfil, pimpsten og fodbade.

Dine fødders nye bedste venner - En køkkensvamp og en lækker fodcreme!

 

oprettet d. under Kropspleje


Kommentar(er) 1

 • Morten
  Morten

  Super fed artikel! Jeg er dog også interesseret i, om I har et super godt, og gerne enkelt, råd til, hvordan man kommmer "sportsfødder" til livs. Altså hvordan kan få lugten af sure fødder væk uden det store besvær? :) Mvh Morten 

  Svar

Skriv din kommentar