Forstå urenhederne i huden og bliv bedre til selv at behandle dem

Oprettet d. under Uren Hud

Forstå urenhederne i huden og bliv bedre til selv at behandle dem

Gode råd om uren hud

Uren hud kan opstå af flere årsager, men helt grundlæggende kalder vi det uren hud, når porerne stoppes til og enten danner sorte propper som hudorme eller der kan opstå betændelse som bumser. 
Urenhederne i huden opstår når skidt, makeup og døde hudceller blandes med hudens fedt i porerne. Blandingen danner en hård prop i porerne som vi også kalder hudorme. 
Bumserne opstår af de affaldsstoffer og fedtsyrer som dannes når hudens naturlige bakterier nedbryder døde hudceller. Vi har altså en helt naturlig og uundværlig proces i huden som nedbryder dødt væv for at give plads nyt sundt væv, men samtidig opstår der problemer når affaldsstofferne ikke bliver fjernet og ender som betændelse i huden porer. Det er altså ikke bakterierne i huden vi er ude efter her, det er deres affaldsstoffer som vi skal af med.

Teenagerens helt særlige problemer med uren hud


Uren hud i teenageårene er helt normalt, men ikke desto mindre er det et problem og udvikler det sig til acne kan det have stor betydning for de unge menneskers psyke og selvtillid. Årsagen til at lige præcis teenagere har store problemer med uren hud og acne skal findes i den proces som hele kroppen gennemgår i puberteten. Uren hud opstår i puberteten på grund af en øges hormonproduktion som medvirker til at huden udskiller langt mere fedt og hudens celler udskiftes meget hurtigere end den voksne hud gør. Dermed vil mængden af hudorme og bumser også være langt større.

 

Du finder alle Colosés produkter til uren hud her >>

Løsningen på problemer med uren hud uanset alder

 

Du kan ikke stoppe hormonerne i kroppen, så først skal du at acceptere at huden har en øget produktion af fedt og affaldsstoffer som skaber urenhederne. Dernæst skal du lære at håndtere dem, det kan godt være en udfordring men der er hjælp at hente med de rigtige hudplejeprodukter, en god rutine i hverdagen og nok det vigtigste, en god portion tålmodighed.

Læs vores indlæg om hvordan du indarbejder en god hudpleje rutine i vores tidligere indlæg her >> 

Hudplejeprodukter til uren hud


Der findes mange forskellige produktserier på markedet til uren hud, og langt de fleste har en rigtig god virkning hvis du udviser en god portion tålmodighed og ikke mindst vedholdenhed. Det er rigtig vigtig for din hud at du ikke skifter produkter hele tiden, huden er et følsomt organ og et skift til et andet produkt kan medføre let stress i huden som bomber den tilbage til hvor du startede.

 

Hvordan vælger du de rigtige produkter til uren hud? Vi kommer her med lidt gode råd til hvad du skal kigge efter i hudplejeprodukter til uren hud.


Renseprodukter 


Det skal hverken være krads indeholde alkohol eller på anden måde udtørre din hud, men det skal bruges hver aften og især om morgen. Det vigtigste for dit renseprodukt er at det kan opløse urenhederne og de døde celler dvs. at den skal være let sur. Samtidig skal den indeholde plejende og beskyttende ingredienser som sikrer at huden naturlige hinde forbliver intakt. Gode ingredienser til dit rensprodukt er kokosolie og kosfedtsyrer, glycerin og allantoin.

 

I colosé shoppen finder du renseprodukter til alle hudtyper

Rensemælk til tør og følsom hud >> 

Vaskecreme til fedtet og normal hud >> 

Renselotion til uren hud og acne >> 

 

Scrub - fjerner døde hudceller


Når man har uren hud og særligt hvis det er hormonelt betinget kommer mange urenheder pga. af en øget mængde af udskilte døde hudceller. Dem vil vi gerne opløse med vores renseprodukt, men det kan være en kæmpe hjælp at anvende en scrub-handske til at løsne de døde hudceller. Har man mange urenheder kan man opnå en meget stor effekt ved at anvende sin scrub-handske hver dag og meget gerne om morgenen.
Det kan også være en god ide at anvende en scrubmaske en gang om ugen, ofte indeholder en maske også rensende og plejende ingredienser som huden vil have godt af.

 

 

Peeling / exfoliering af huden (Samme metode to navne)


Ved peeling og exfoliering anvende man et syreprodukt som kan opløse de døde hudceller i overhuden. Der findes mange forskellige produkter på markedet både rene peeling produkter samt kombinerede produkter såsom ansigtsmasker som både renser, exfolierer og med andre ingredienser plejer og nærer huden.
De bedste og mildeste syreprodukter til alle hudtyper (bortset for rosacea) er : Salicylsyre (BHA), glykolsyre (AHA)

Forskellen på de to syrer er, at salicylsyre virker bedst i hudens øverste lag hvor den ganske effektivt nedbryder dødt væv og fedt, AHA-syren derimod kan trænge ned i porerne og nedbryde i huden lidt dybere lag, dernede kan den stimulere dannelsen af nye hudceller og forbedrer fugten i huden. AHA-syren er især god hvis man har tendens acne og tør hud.

 

Ansigtsmaske


Der er ikke noget bedre en at slappe af med en ansigtsmaske. Problemet med ansigtsmaskerne er at mange kun anvender dem lejlighedsvis og slet ikke ofte nok. En dybderensende ansigtsmaske kan kun fjerne det som sidder i huden lige nu og ikke det som kommer i løbet af den næste uge, og hvis du venter for længe før du renser med en maske igen, så vil der opstå urenheder. Har du problemer med uren hud, bør du anvende en rensende ansigtsmaske hver anden dag. Ellers kan det næsten være lige meget. Når du vælger en rense maske skal du vælge en med GRØN MUDDER og meget gerne et eller flere planteekstrakt som kan pleje og behandle betændelsestilstande i huden. Gode ingredienser til din rensende ansigtsmaske: Kaolin, Aloe Vera, Perikon, Citronmelisse, Calendula, Kamille.

 

Du finder Closés udvalg af ansigtsmasker her >> 


Den rigtige creme

 

Dagcreme, natcreme, lotion eller mælk, det er sagen fuldstændig underordnet, her handler det mere om konsistenser end om aktuel indvirkning på uren hud. Det er selve sammensætningen og de enkelte ingredienser vi skal være opmærksomme på. Der findes mange gode bud på ingredienser som kan have en god virkning på uren hud. Men det vigtigste for din creme er at den tilfører nok fugt og beskyttelse, det er sekundært med alle de "fine" ingredienser.
Altså 
- Punkt 1. FUGT
Fugt er vigtig for at din hud ikke tørre ud, hvis din hud tørrer ud, vil den ikke kunne opretholde sin beskyttende hinde og dine urenheder vil blive forværret, i så fald står du nu med to problemer. Vi skal selvfølgelig undgå unødigt fedt og vi går derfor efter fugtgivere som ligner hudens egen såsom jojoba, macadamian, Avocado, allantoin, carbamid, kokosfedt og mineralolier. Anvender du en creme med en eller flere af disse fugtgivere giver du din hud fugt som ikke provokerer til unødig fedtproduktion i huden.
- Punkt 2. Beskyttelse

Den urene hud kæmper med alle betændelsestilstandene som ligger i porerne og kan derfor godt være let stresset, det er derfor vigtig at tilfører den særligt beskyttende ingredienser som kan danne en beskyttende hinde på huden så den kan modstå udefra kommende angreb. Vigtige beskyttende ingredienser er E-vitamin, C-Vitamin, Antioxydanter, Aminosyrer, Glycerin og kokosfedtsyrer.
Når du har disse to elementer fugt og beskyttelse på plads kan vi begynde at snakke om andre ingredienser som kan hjælpe huden yderligere.

 

Vi fremhæver her en række ingredienser som kan være rigtig gode at satse på hvis du vil give din urene hud en rigtig god pleje.


AHA SYRE er mildt exfolierende på huden og nedbryder de døde celler. AHA har en evne til at binde vand til huden.
PROBIOTISKE MÆLKESYRE BAKTIERIER er mildt exfolierende og kan nedbryde de døde hudceller. Har antibakteriel Virkning på huden og modvirker betændelse
NIACINAMID (Vitamin B3) Har mange positive egenskaber på huden. Flere studier har vist at B3 vitamin virker på både rynker, hyrperpigmentering og har antiinflametoriske egenskaber. Ydermere kan B3 få forstørrede porer til at trække sig sammen. B3 vitaminet giver en finere hud uanset alder og er særdeles god for hud med tendens til acne
ALOE VERA virker på tre måder, den reducerer betændelsestilstande, stimulerer hudens evne til at producere collagen samt fremmer sårhelings processen.

 

I vores webshop finde du et bredt udvalg af god hudpleje til uren hud vi har samlet tre gode produkter herunder - Du finder alle produkter til ure hud HER>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar