Mineralsk Olie - Skadeligt for huden eller god hudpleje?

oprettet d. under Uren Hud, Hudpleje

Mineralsk Olie - Skadeligt for huden eller god hudpleje?

Har du kigget på dine plejeprodukters INCI lister og stødt på ingredienserne Petrolatum, paraffinium liquidum eller vaselinum, I så fald er der tale om mineralsk olie - Men lad være med at smide det ud hvis du har hørt skrækhistorierne det er nemlig kun myter og har ingen hold i virkeligheden! At mineralsk olie er skadeligt for huden er en af nyere tids mest  udbredte påstande om hudpleje. Vi prøver her at sætte lidt lys på hvad der er op og ned i disksutionen.

Mineralsk olie er et billigt spild produkt fra råolieindustrien

Det er korrekt at mineral olie er et biprodukt som udvindes ved produktion af olie, men før det kan anvendes i kosmetik og hudpleje skal det bearbejdes, renses, certificeres og godkendes enten af USP (United States Pharmacopeia) eller BP (British Pharmacopeia). Køber du et produkt som er godkendt til salg i EU er du sikker på at den mineralolie som anvendes har den korrekte certificering. Det er i øvrigt den samme olie som er godkendt til farmaceutisk anvendelse og til babyolie, der er altså ingen belæg for at kalde mineralsk olie for skadelig kemi. 

 

Fakta om Mineralsk olie i Kosmetik og hudpleje!

Vi har kendt til mineralsk olie siden 1800 tallet hvilket gør den til en af de ældste og bedst kendte ingredienser. Det vil også sige at vi har haft mere end 200 år til at undersøge og teste for uønskede bivirkninger. Mineralsk olie har været anvendt i utallige hudplejeprodukter. Mineralsk olie er indtil nu den mildeste og mest fugtgivende ingrediens vi kender og yderst sjælendt giver anledning til irritation og allergier.

 

Mineralsk olie er indtil nu den mildeste og mest fugtgivende ingrediens vi kender og giver yderst sjælendt anledning til irritation og allergier.


Myter om Mineralsk olie - Mineralolie er skidt for huden, til stopper porerne og forhindrer den i at ånde.

Søger du på nettet vil du finde mange modsatrettede oplysninger om mineralsk olie, vi lukker lidt op for de mest udbredte myter og lægger fakta på bordet.

Videskabelig kilde: Cosmetics & Toiletries, January 2001, page 79; and Cosmetic Dermatology, September 2000

 

  1. Den mineralske olie som anvendes i kosmetik skal have en særlige certificering som sikrer at den er helt ren, uden forurening og af farmaceutisk kvalitet som er så sikker at den må anvendes til børn.
  2. Mineralsk olie kan ikke tilstoppe dine porer! den kan ikke gå i forbindelse med skidt og snavs som hudfedt kan, den indeholder ikke vand og kan ikke størkne og dermed kan den ikke sætte propper i porerne. Den danner derimod en beskyttende hinde som forhindrer udefra kommende skidt i at ligge sig i porerne.
  3. Mineralsk olie giver ikke anledning til urenheder! Som sagt kan mineralsk olie ikke tilstoppe dine porer eller danne betændelse. Har man tendens til meget fedtet hud skal man selvfølgelig være opmærksom på koncentrationen for ikke at blive glinsende og om produktet er egnet til fedtet hud - Men det gælder jo med alt, man skal altid vælge produkt efter sin hudtype.
  4. Mineralske olier har været anvendt i kosmetik siden 1800 tallet og har derfor gennemgået utallige undersøgelser og tests og har endnu ikke vist anledning til at skabe hudproblemer eller allergier. Mineralsk olie er indtil nu den sikreste fugtgiver vi kender!

 

Ren Mineralolie er det samme som den trofaste gamle Vaseline, kigger du på ingredienslisten på ren vaseline, indeholder den kun Petrolatum (det er IKKE det samme som petrolium og har INTET med hinanden at gøre)
Vaseline er god til at give fugt og danner en uigennemtrængelig hinde, men i ren form kan den virke klistret og fedtet og fungere ikke som creme alene!

 

Sådan anvender Colosé Mineralsk olie

Colosé anvender ikke mineralsk olie alene, vi kombinerer dem med andre olier, fedtsyrer, antioxydanter og gavnlige ingredienser. Men når vi anvender mineralsk olie sikrer vi en ren kvalitet som ikke giver anledning til hudirritation. Vi anvender mineralsk olie når det har betydning for produktets virkning og anvender olierne for deres fantastisk fugtgivende egenskaber.
Som i vores fugtighedscremer eller vores meget populære mineralfoundations. Slut produktet bliver altid gennemtestet før det sendes på markedet, godkendes til salg i både EU og USA og registres selvfølglig i EU's CNCP register over kosmetik og hudpleje som sælges i EU. Det er din sikkerhed for at produktet overholder alle gældende regler og certificeringer samt løbende bliver kontrolleret.

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar