Skintonic - Hvad er egentlig formålet?

Oprettet d. under Hudpleje

Skintonic - Hvad er egentlig formålet?

De sidste 30 år har man anvendt skintonic som hudpleje, den almindelige opfattelse er at det er en væske som man aftørrer huden med efter afrensning og inden dag eller natcreme. Men sammensætningen og de aktive ingredienser har ændret karakter siden vi så skintonic på markedet første gang.

I dag findes der et utal af forskellige varianter af skintonic på markedet, det er derfor vigtigt at sætte sig ind i hvilken indvirkning de enkelte ingredienser har på huden før man vælger.

 

Skintonic med alkohol er helt enkelt en misforståelse!

Tidligere var opfattelsen at en skintonic skulle indeholde alkohol for at fjerne fedt fra huden, mange tror helt fejlagtigt, at  når man fjerner hudfedt kan man fjerne en af årsagerne til urenheder og bumser.


Alkohol er ganske rigtig affedtende på huden - Men når vi fjerner fedt fra huden, fjerner vi også den naturlige beskyttelse som skal sikrer at huden ikke tørrer ud - Når vi fjerne den naturlige fedt, provokerer vi huden til at danne ny fedt og det giver en overproduktion af fedt. I starten oplever mange at urenheder forsvinder for en periode, men når vi fjerne den naturlige fedt vil huden tørre ind og blive ekstremt følsom og sart.

Resultatet ved at bruge skintonic med alkohol er at huden på den ene side oveproducerer hudfedt som ophober sig i porerne samtidig med at den tørrer helt ind og blive rigtig sart og følsom. I sidste ende står du tilbage med endnu flere hudproblemer end da du startede.
 

Hvad skal en god skintonic indeholde?

Skintonic er stadig til at anvende efter du har renset med dit renseprodukt og inden du påfører din creme. Men i dag udvikler vi skintonic som en del af din hudplejeserie. Den skal altså pleje huden!

Formålet med skintonic er at stabilisere hudens PH-værdi efter den er blevet vasket med rens og vand. Når vi vasker ansigtet kan det ikke undgås at vi efterlader kalk fra vandet på huden. Hvis kalken får lov til at blive på huden vil den sammen med fedt, snavs og døde hudceller ophobe sig i porerne og danne hudorme eller bumser. En skintonic skal være let syreholdig for at neutralisere og opløse kalken.

En god skintonic bør indeholde ingrediensen allantoin - Allantoin kan nedbryde og fjerne dødt væv og hudceller fra huden - Men den har også en særlig evne til at fremme hudens naturlige regenerering af hudvævet.

Fugt er altid godt for din hud, vælg derfor altid en skintonic med en god fugtgiver såsom glycerine.

 

Skintonic er ikke en nødvendighed

Det er ikke altafgørende for din hud at den biver plejet med skintonic. Du kan sagtens opretholde en pæn hud uden at bruge skintonic. Men har din hud særlige behov, bør du overveje om skintonic kunne være en god ide. At få fjernet døde hudceller og kalken efter afrensning kan have stor betydning for både tør og uren hud.

 

Colosé skintonic til alle hudtyper - Plejende og mild

Den lyserøde skintonic fra Colosé indeholder en lang række ingredienser som vil gavne din hud og afhjælpe en lang række hudproblemer.

 

Colosé skintonic indeholder følgende

 

ALLANTOIN fjerner beskadiget væv og døde hudceller fra huden, forbedrer hudens evne til at generere nyt væv samtidig med at den fremmer fugtigheden i huden.
ALUMINIUM CHOROHYDRATE har beroligende virkning på huden samtidig med at den får porerne til at trække sig sammen.
GLYCERINE er fugtighedsbevarende og sammensætningen med allantoin øger huden evne til at holde på fugtigheden og dermed forhindre udtørring.
CITRONSYRE stabiliserer PH-værdien i huden og neutralisere kalk.

 

Du kan læse mere om Colosé Skintonic i webshoppen her.
 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar