Hudtype - Forstå din hud og bliv bedre til at pleje den rigtig

Oprettet d. under Uren Hud, Hudpleje

Hudtype - Forstå din hud og bliv bedre til at pleje den rigtig

Forstå din hudtype og spar masser af penge!

Du kender det nok selv, du bliver draget af de nyeste og spændende hudpleje ingredienser som kan afhjælpe alle dine hudproblemer uden at overveje om dette produkt nu også passer til lige præcis din hudtype. Men det er ikke muligt at udvikle hudpleje som altid vil kunne bruges af alle. Spektret af hudtyper spænder fra den knastørre ekstremt sarte hud henover normal hud (som praktisk taget kan tåle alt) til den fedtede hud med skinnende pande. For ikke at snakke om alle de perioder med uregerlige hormoner (pubertet, menstruation, overgangsalder) eller stress som slå huden helt ud af balance. Kort sagt, tør hud kan ikke bruge de samme hudplejeprodukter som den fedtet hud kan.


I dette indlæg kommer vi nærmere ind på hvordan du selv kan aflæse din hud og blive meget bedre til at finde de produkter og ikke mindst ingredienser som kan gavne din hudtype, når du ved mere om hvad din hud har brug for, vil du kunne finde lige de produkter som passer til dig. 

 

Uanset hudtype har din hud brug for tre ting,

  • Fugt,
  • Antioxidanter 
  • UV filtre

Tør hud 

Tør hud har ingen glans, den føles lidt ru og har tilbøjelighed til at fremstå lidt skællet. Den er meget følsom, og bør plejes meget omhyggeligt og skånsomt. 
Manglen på fugt, men ikke på hudolie, gør at tør hud ofte får rynker i en tidlig alder.  
Tør hud kan ofte ende med at blive utrolig sart og følsom, det kan skyldes at mange i teenagealderen har været plaget af acne og dermed anvendt meget skrappe midler for at behandle det. Resultatet ved at anvende for kraftige midler på tør hud er at hudens naturligt beskyttende barriere bliver nedbrudt og det kan tage meget lang tid at genoprette det.
Særligt om vinteren kan tør hud slå ud med store tørre og sarte plamager hvorfor det kan være en god ide at skifte sin hudpleje når vejret skifter.
 

Har du tør og uren hud?

Huden kan være svær at aflæse og især hvis den er blevet stresset, har du tør og sart hud, men samtidig tendens til mange hudorme og bumser, må du ikke ty til de skrappe midler, vigtigst af alt er at din huds barriere ikke bliver ødelagt. Der er heldigvis ingredienser som kan afhjælpe problemet med tør og uren hud.

Særligt AHA syrerne og carbamid kan være en meget stor hjælp, de har to gode egenskaber, 
1.    De exfolierere huden, som betyder at de kan nedbryde dødt væv og forhindre at de danner prop i porerne
2.    De har en evne til at binde fugten i huden og beskytte mod udtørring

 

Hvad tør hud har brug for

Helt fejlagtigt tror mange at tør hud har brug for en masse fedt og olie men får den for meget kan det tilstoppe porerne, og du ender med en ustabil hud og en masse urenheder. Det er derfor vigtigt at du finder en god creme som ud over olie indeholder fugtbevarende ingredienser. Det vigtigste er at du sikrer dig at den er udviklet til tør hud, er du i tvivl så spørg der hvor du køber din creme.


Gode fugtbevarende ingredienser kan være Hyaluron, fedtsyrer og carbamid.
Særligt gode olier til tør hud er kokosolie, jojoba olie, Hvedekimolie og shea butter.


Tør hud har ingen alder, derfor har Colosé udviklet flere cremer til den tørre hudtype, vi har her stillet det lidt firkantet op så du nemmere kan vælge en creme til din tørre hud. Læs mere om den enkelte creme ved at trykke på billedet.
 

Hvem der bare havde Normal Hud!

Man kan vist roligt sige at vi alle sammen ville ønske at vi havde normal hud, men normal hud er slet ikke så "normalt", det er de færreste som har helt normal hud.

Kendetegnene ved Normal Hud

Normal hud er hverken fedtet eller tør. Den fremstår frisk, ren og smidig. Porerne er hverken for store eller for snævre. 
Normal hud tolerer nemt de fleste hudplejemidler og jævnlig vask og hudpleje vil opretholde hudens friske udseende.
Er du alligevel en af de heldig som har normal hud, så pas godt på den, lige som alle andre kan den også blive slået ud af balance såsom hormonelt betinget acne. For ikke at tale om den naturlige nedbrydning som starter omkring 25 års alderen som også vil også gøre normal hud, rynker og løs.

 

Colosé cremer som er gode for normal hud. Du kan selvfølgelig brug stort set hvad du har lyst til men vi anbefaler disse.

 

 


Mixet Hud - Fedtet T-zone og tørre kinder

Har du mixet hud ved du hvor svær den kan være at pleje, den er fedtet og blank i T-zonen og tør på kinderne.

Når huden er af blandet type, skal ansigtet ofte betragtes som to dele der enten er tør eller fedtet.
 

  • Panden, næsen og hagen vil overvejende være fedtet med store porer.
  • Kinderne og området omkring øjnene vil være tørre og have små porer. Der vil tidligt opstå rynker under øjnene. 

Den mixede hud kræver en speciel pleje, og det er ofte nødvendigt at anvende to forskellige typer creme samtidig. Der er cremer på markedet som er udviklet til mixet hud, men ikke alle opnår det bedste resultat, og må derfor bruge to forskellige cremer. Virkelig besværligt, vi ved det godt.

 

Herunder finder du to cremer som er udviklet til at kunne bruges til den mixede hud i hele ansigtet, de er begge rigtig gode men alligevel forskellige.
Vi anbefaler,

Ved du allerede nu, at du har brug for en creme til den tørre hud på kinderne, så skal du vælg nr. 3 Complete. Sammen med en af de to andre som passer til dit problem.
 

Har du brug for en foundation som ikke bliver blank i løbet af dagen? Så har Colosé udviklet en særligt til at holde hudens fedtproduktion nede,

Du finder Colosé foundation som nr. 4  Den indeholder

  • Agurkeekstrakt som afhjælper tørhed på kinderne. 
  • Aloe Vera som plejer betændelse
  • Fedtabsorberende Kaolin
  • Fedtregulerende Macadamian

 

 

Mineral Foundation med fedtregulerende og fugtgivende ingredienser, slut med fedtet pande

 

Fedtet hud

Når huden er fedtet skyldes det en overproduktion af fedt i huden. Fedtet hud har ofte store porer og der dannes meget nemt hudorme og bumser. 
Fed hud kan også have mangel på naturlig fugtighed i huden, hvilket kan give huden et stramt udseende. Fedtet hud vil kunne ses over hele ansigtet.

 

Når man har fedtet hud skal man ikke bruge kraftige hudplejeprodukter, fedtet hud er hormonelt betinget og det kan vi ikke ændre på, det eneste du kan gøre er at fjerne overskydende fedt fra huden, det gøres bedst ved daglig rens to gang om dagen og en rensende ansigtsmaske, meget gerne med en god ler art, hver anden dag. 
 

Når du vælger en creme så vælg en med gode fugtgivere som ligner hudens eget sebum såsom jojoba, macadamian og mineralske olie – Disse olier vil ikke tilstoppe dine porer.
 

Ofte kæmper personer med fedtet hud også med mange urenheder, det skyldes at den overskydende fedt blander sig med døde hudceller. Har du mange bumser kan det være en rigtig god ide at vælge en creme med Carbamid, AHA eller BHA syre.
 

Har man allerede mange hudorme og bumser kan det være en stor hjælp at gå efter cremer eller ansigtsmasker som indeholder ingredienser som kan fjerne den betændelse som opstår i bumser. Især Aloe Vera, Perikon og Kamille har rigtig gode egenskaber på inflammationer i huden.
 

Fedtet og uren hud er noget mange kæmper med en større eller mindre grad på et eller andet tidspunkt i deres liv. Derfor har vi samlet en helt produktkategori i werbshoppen med produkter som er særligt velgnet til hudtypen. Du kan komme direkte til kategorien ved at trykke her.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar